Fiksjon

Jeg husker godt min aller første publiserte fortelling. Den handla om oppfinner Fredriksen, den ble publisert på eget forlag og trykket ved hjelp av blåpapir i et opplag på fire (det fjerde var nesten uleselig). Hele opplaget ble bokstavelig revet bort. Det var Inge, mener jeg, som var så uforsiktig av seg. Alt har gått tapt - det er bare et blekt (men gyllent) minnebilde igjen..... 

Seinere var det viser som jeg kasta meg over. Noen få av dem ble trykt - stort sett i Profilsangbøkene. De fleste ble bare framført muntlig under alt fra visesanger til politiske massemønstringer i Kristiansandsområdet.

Så begynte fortellingene å komme. Stort sett gikk de i skrivebordskuffen. Men da jeg hadde bestemte at min ledertørn i Falconbridge Arbeiderforening hadde vart lenge nok, bobla det opp for alvor. På en måte kan jeg vel si at det var kortfortellingene - stort sett publisert i  "Fabrikkarbeideren" og gamle "A-magasinet" - som førte meg inn i journalistikken. En eller annen må ha tenkt at kan han skrive fortellinger, så kan han vel løpe etter brannbilen au. 

Det ble skrint med fiksjoner en periode igjen. Et blaff hadde jeg i 2003-2004 da jeg skrev manus til kriminalfortellingen "X2" som ble brukt i eksperiment-læremidlet "Visuell matematikk"

Men så - i 2012 - bestemte jeg meg for å forsøke igjen. Enn så lenge er resultatet av det ukjent..... 

Jeg legger ved noen smakebilter: 

- "Handlingens menn" (A-Magasinet, oktober 1990)
- "Den andre millionen" (A-Magasinet, juli 1990)
- "En festning for Samson", (A-Magasinet, juni 1993) 

Comments